Hemstädning Stockholm - hitta bästa firman

Vill du hitta en städfirma för hemstädning i Stockholm? Då behöver du inte leta speciellt länge. Allt fler väljer idag att ta till professionell hjälp för att få ordning på hemmet och den stora efterfrågan har lett till många nya städföretag på marknaden som erbjuder hemstäd i Stockholm, där Julias Städservice är en av dem. Den främsta orsaken till den ökade populariteten är RUT-avdraget. Med RUT-avdrag kan du som privatperson reducera dina kostnader med 50 % på hemstädning.

Att det är lätt att hitta en bra städfirma är ett faktum, men för att hitta den bästa städfirman krävs mer efterforskning. Här bör du se till att välja en firma som du känner dig trygg med och som erbjuder garanti på sina städningar. Det ska även finnas en välfungerande kundsupport, F-skatt och en trygg ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme.

Jämför hemstädning i Stockholm

Det enklaste sättet för dig att hitta bra hemstädning i Stockholm är genom att först göra en jämförelse. Att jämföra behöver inte vara svårt och vara tidskrävande, speciellt om du redan vet vilka företag som du bör satsa på. Här nedan listar vi sex stycken städfirmor i Stockholmsområdet som erbjuder hemstädning (och andra städtjänster) med F-skatt för privatpersoner.

Julias städservice


Julias städservice AB är ett bra val för dig som vill boka professionell hemstädning med RUT-avdrag. Hos Julias städservice AB kan du vara säker på att du alltid får samma städpersonal som kommer ut till dig och att du slipper jobbiga bindningstider.

Du får också en nöjd-kundgaranti som du kan luta dig mot om något oväntat skulle inträffa, samt ett trevligt bemötande varje gång du kontaktar kundsupport. Har du anlitat Julias städservice AB i mer än 6 månader får du också 30 % rabatt om du bokar fönsterputs.

Till Julias städservice

totaltrentservice.se


Om service och kvalitet är viktigt för dig är Totalt Rent Service AB en städfirma du bör anlita. Här får du hjälp av professionell och utbildad personal med städning i din privata bostad. Naturligtvis är städfirman registrerad för F-skatt, så att du kan använda dig av RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. Totalt Rent Service AB har en även mycket komplett och bra ansvarsförsäkring som täcker upp om olyckan skulle vara framme. Utöver hemstädning kan du anlita Totalt Rent Service AB till kontorsstädning, fönsterputsning och flyttstädning.

Till Totalt Rent Service

brastäd.com


Brastäd är i sig ingen vanlig städfirma som du kan vända dig direkt till, utan en sajt som gör det lättare för dig att hitta ett städföretag i ditt område. Med hjälp av Brastäd kan du efterfråga offerter från flera olika städfirmor som fokuserar på just hemstädning för privatpersoner. Det enda du behöver göra är att fylla i din information och därefter invänta offerterna. Du kan sedan välja i lugn och ro det företag som passar dig och din bostad bäst.

Till Bra Städ

maries.se


Är det någon städfirma i Stockholm som har gjort sig populär på sina hemstädningar är det Maries Puts & Städ. Här finns många års erfarenhet av branschen och städpersonal som är utbildad inom både kemikalier, såväl som renhållning och ergonomi. Personalen är dessutom anställd med kollektivavtal, så att du som kund kan känna dig säker på att städningen sker på ett schysst sätt. Maries Puts & Städ satsar alltid på flexibla städlösningar för just dina behov och erbjuder både rabatterade priser för avtalskunder och spännande kampanjer på städning.

Till Maries Puts & Städ

stadhuset.se


Städhuset är en av de mest flexibla städfirmor som finns när det kommer till hemstädning i Stockholm. Här kan du själv välja om du vill abonnera på städning och få hjälp på en frekvens som passar dig, eller om du föredrar att boka städning per enstaka tillfälle.

Du kan också vända dig till Städhuset om du vill beställa förbrukningsmaterial eller städmaterial till din privata bostad och därefter ta hand om städningen på egen hand. RUT-avdraget hanteras även av företaget, så att du får en faktura som redan är reducerad och klar.

Till Städhuset

hemfrid.se


Hemfrid är ytterligare en städfirma som verkligen har lyckats göra sig ett namn i branschen. Hos Hemfrid kan du boka privatstädning av ditt hem till mycket schyssta priser och där all personal som arbetar på företaget omfattas av kollektivavtalet. Vill du inte boka återkommande hemstädning kan du istället vända dig till Hemfrid för flyttstädning, storstädning och fönsterputs, eller varför inte hjälp med återvinning efter en större renovering eller rensning i ditt hem. Då Hemfrid är registrerade för F-skatt kan du självklart använda RUT-avdraget för att sänka dina kostnader.

Till Hemfrid

Vad du bör tänka på innan

1

F-skatt och ansvarsförsäkring

Som privatperson ska du alltid se till att den städfirma du väljer är registrerad för F-skatt och har en bra ansvarsförsäkring. Försäkringen kommer in och täcker upp om en olycka skulle vara framme och F-skatten säkerställer att du kan använda RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. Utan F-skatt kommer du inte kunna använda avdraget och måste betala fullt pris.

2

Städinstruktioner

Majoriteten av alla städfirmor som erbjuder hemstädning har sina städinstruktioner på hemsidan. Genom att ha koll på vad som ingår i hemstädningen blir det lättare för dig att veta om städfirman kommer passa dina behov eller inte. Vad gäller till exempel städning på balkongen och hur mycket av kaklet rengörs i badrummet? Ju bättre koll du har, desto nöjdare kommer du bli.

3

Prissättning

Vill du betala per påbörjad timme eller föredrar du ett fast pris som är beräknat på antalet kvadratmeter som ska städas? Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Får du en städare som är mycket snabb och effektiv kan du spara pengar på att betala per timme. Får du någon som arbetar lite långsammare kan det dra ut på kostnaderna i onödan.

4

Frekvens

Innan du kontaktar en städfirma för offert eller bokning behöver du fundera på vilken frekvens som är mest intressant för dig. Det förutsätter att du vill boka återkommande hemstädning och inte städning på enstaka tillfällen. De flesta städfirmor erbjuder städning en gång i veckan, varannan vecka eller en gång var tredje vecka. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

5

Optimera städningen

Har du aldrig anlitat hemstädning av ett professionellt städföretag tidigare är det inte lätt att veta vad som kommer göras - och vad som inte kommer göras. Ett vanligt missförstånd är till exempel att städfirman plockar undan småsaker, till exempel kläder och leksaker som är slängda på golvet, men så är sällan fallet. Därför bör du alltid se till att ha det så undanplockat som möjligt när städfirman kommer över.

6

Avtal eller inte?

Vissa städfirmor kräver avtal med alla kunder som vill ha återkommande städning - andra inte. Fundera på om du vill binda dig till avtal eller om du föredrar att bara ha uppsägningstid istället. Ett annat alternativ är att du bokar enstaka städtillfällen när det passar dig istället. Det sistnämnda alternativet är bra för dig som vill ha så fri städning som möjligt, men gör också att du missar bra avtalsrabatter.