Bästa städfirma i Stockholm

Här kan du jämföra städfirmor för att hitta bästa städfirma i Stockholm som kan ta sig an hemstädning eller kontorsstädning. När du har hittat din bästa städfirma i Stockholm kommer de till dig och löser städningen – en stor lättnad och tidsbesparing för många. Dammsuga, dammtorka och även enkla saker som att tömma papperskorgar tar mycket mer tid från dagen än vad du tror och det kan vara skönt att överlåta till någon annan. Att anlita en städfirma i Stockholm med mycket erfarenhet och rätt verktyg för jobbet är en investering.

Rekommenderade städfirmor i Stockholm

Det stora antalet städfirmor i Stockholm, som konkurrerar om en allt större växande marknad av kunder, har gjort det lätt för dig som kund att hitta ett bra och pålitligt städföretag som kan leverera tjänster av hög kvalitet. Här är några rekommenderade städfirmor i Stockholm som alla är starka aktörer på marknaden. Läs om några av Stockholms bästa städfirmor och om vad som utmärker just dem.

1. Julias Städservice


Julias städservice är en städfirma i Stockholm med fokus på att skapa en skräddarsydd städservice för dig med sina ”Flexi” paket, där du kan bestämma hur många timmar och hur de ska fördelas i ditt hem från gång till gång. De har även en stor fördel mot många andra städfirmor i Stockholm då de inte har någon bindningstid och du kan enkelt avboka städning om det inte skulle behövas vid något tillfälle. De erbjuder dock trogen kund rabatter som kan vara bra att utnyttja för extra-tjänster så som fönsterputs som inte behövs göras så ofta.

Fördelar

 • Alltid samma städare
 • Ingen bindningstid
 • Trogen-kund-rabatter

2. 50-femme


50-femme är en städfirma i Stockholm och fokuserar stort på att vara en städfirma som erbjuder möjligheter för sina medarbetare att skapa sig själva ekonomisk självständighet för en social hållbarhet i branschen. Det är väldigt viktigt att den städfirma du anlitar passar in bra på dig själv och om du har ett intresse och vilja att göra aktiva val kring miljövänlighet och jämställdhet är 50-femme ett bra val av städfirma i Stockholm.

Fördelar

 • Rättvisa personalvillkor
 • Miljömedveten städning
 • Offertverktyg på hemsidan

3. Söder om Söder


Söder om Söder riktar sig mot städning i Stockholm för personer som är upptagna och behöver effektiv städhjälp hemma och i sitt företag. De kan lösa allt från regelbunden städning varje vecka till enstaka storstädningar. De är måna om att skapa frihet och trygghet för dig på många sätt så att du kan ägna mer tid åt jobbet, familjen och andra fritidsaktiviteter i stället för att städa.

Fördelar

 • Fokus på effektivitet
 • God kommunikation
 • Anställda lyder under sekretessavtal
Hemstädning
Företagsstädning
Fönsterputs
Flyttstädning
Visningsstäd
Provstädning
Städgaranti Reklamationsrätt 3 dagars reklamation Reklamationsrätt
Bindningstid Fri avbokning minst 48h innan städning Månadsvis (minst 3h/månad) Fri avbokning minst 48h innan städning
Begär offert från Julias Städservice Begär offert från 50-femme Begär offert från Söder om Söder

Tips när du väljer bland Stockholms städfirmor

Hur ofta behöver man städhjälp?

Varannan vecka är vanligt att du anlitar en städfirma om du vill ha en regelbunden lösning. Det är helt upp till dig hur ofta de behöver komma men det kan vara bra att prova dig fram i början och då är det bra med städfirmor som erbjuder provstädning.

Vilken typ av städhjälp behöver man?

Vanlig städning som brukar ingå är dammsugning, dammtorkning, soptömning, avtorkning av elektronik och vitvaror, rengöring av badrum. Därefter får du avgöra hur mycket mer städhjälp du behöver, saker som att städfirman tvättar, stryker kläder, bäddar sängar, men också städtjänster som fönsterputsning du kan välja vid enstaka tillfällen.

Hur skickar man en offertförfrågan?

För att kunna ge en korrekt och rättvis offert måste företaget veta en hel del om din bostad och din situation. De flesta firmor har ett exempel eller en mall att följa men här är de bästa punkterna att besvara när du skickar en offert-förfrågan:

 • Bostadsort
 • Startdatum
 • Bostadstyp
 • Antal rum och kvadratmeter (Skriv gärna med typ av golv (trä, klinker, mattor, etc.)
 • Hur ofta du vill ha städhjälp
 • Antal boende
 • Om det finns husdjur i bostaden

Alla punkter påverkar hur mycket tid och material som städfirman behöver lägga och desto tydligare du är med din situation desto bättre offert kan de ge. Stolpa gärna upp punkterna och svara på dem tydligt.

Ta dig tid att träffa städfirman

Det kanske känns självklart men det är värt mycket för både din trygghet och för kommunikationen mellan dig och de som städar att du tar dig tid att träffa din städfirma. Bäst är om ni ses hemma i hushållet och kan ha en rundvandring där du förklarar vad du vill ha och de kan anteckna, ställa frågor och förklara sin situation.