Inredningstips vardagsrum – så lyckas du med inredningen

Här har vi samlat våra absolut bästa inredningstips för vardagsrum, och hur du kan inreda ditt vardagsrum mysigt på ett enkelt sätt. Allrum.se - din guide för inredningsinspo för vardagsrum.

Så här ska du inreda ett vardagsrum

Vardagsrummet, eller allrummet som det också kallas är ofta det mest centrala rummet i alla hem. Ett vardagsrum ska kännas inbjudande och hemtrevligt för alla. Vi hjälper dig att inreda ett vardagsrum på bästa sätt.

Här är 4 inredningstips på hur du ska inreda ett vardagsrum

tips 1

Soffan

Tänk på soffan och dess position i vardagsrummet är väldigt viktig. En grundregel som är bra att komma ihåg är att du ska placera soffan där den välkomnar dig när du kommer in i vardagsrummet. Låt gärna soffan vara en färgklick i vardagsrummet om du har dova färger i övrigt.

tips 2

Tavlor & posters

Schyssta tavelväggar med posters kan i många fall vara pricken över i:et. Hitta inspiration på Insta och se vilka posters och tavlor du gillar. Våga tänk nytt - våga använda färger. Postery.com har ett stort utbud av posters till tavelväggar för vardagsrum.

tips 3

Balans

Eftersträva alltid att ha en balans som känns i hela vardagsrummet. Tänk balans i möbelfördelning i rummet, högt och lågt, vad har du på väggarna? Glöm inte heller färgsättningen i vardagsrummet och hur dessa färger skapar ro och balans. Detta är väldigt viktigt när man ska inreda ett vardagsrum.

tips 4

Mysfaktor

Vardagsrummets centrala del i hemmet ska kännas av i inredningen. Höj mysfaktorn i vardagsrummet med hjälp av mjuka kuddar, filtar och härliga gardiner. Vårt slutliga inredningstips för hur du ska lyckas med vardagsrummet är: belysningen. Taklampa, spotlights för tavlor och bordslampor för hög mysfaktor.

Hur ska man inreda ett litet vardagsrum?

Att inreda ett litet vardagsrum kan vara svårt och det kan vara lite knepigt att verkligen ta till vara på varje kvadratmeter, men vi vet hur och vi har sammanställt våra bästa tips. Detta är ett ypperligt inredningstips för er med vardagsrum i en mindre lägenhet.

Här är 5 inredningstips för ett litet vardagsrum

tips 1

Illusion av högt tak

Vårt viktigaste inredningstips för mindre vardagsrum. Satsa på ljusa gardiner som från tak till golv och som slipper igenom mycket ljus. Ditt lilla vardagsrum kommer att upplevas som mycket större.

tips 2

Förvaring på hög höjd

Golvytan kanske är minimal – utnyttja väggar och höjd. Pryd väggarna med fina detaljer, tavlor och öppna hyllan för placering av dina favoritprylar. Förvaring på väggarna är din bästa vän när du ska inreda ett litet vardagsrum.

tips 3

Enkla möbler

Välj enkla och avskalade möbler. Ett glasbord med fina ben är perfekt för det lilla vardagsrummet. Glasskivan ger rummet mer ljus då det reflekterar och släpper igenom ljus. Ska du ha en tv-bänk, satsa på en utan ben, det lurar ögat att det finns mer plats i rummet.

tips 4

Ljusa väggar

En ljus bas är en bra grundregel att komma ihåg. Den ljusa färgen kommer att reflektera ljuset som kommer in i rummet och vardagsrummet kommer att upplevas större. En matt yta på din väggfärg reflekterar faktiskt ljus bättre än en blank.

tips 5

Bokvägg

Vårt annorlunda inredningstips är en vägg av böcker. Gör väggen i det lilla vardagsrummet till en bokhylla. Detta kommer att ge dig riktigt stora möjligheter för förvaring, samtidigt som du sätter din egen prägel och karaktär.