Inredningstips vardagsrum – så lyckas du med inredningen

Här har vi samlat våra absolut bästa inredningstips för vardagsrum, och hur du kan inreda ditt vardagsrum mysigt på ett enkelt sätt. Allrum.se - din guide för inredningsinspo för vardagsrum.

Så här ska du inreda ett vardagsrum

Vardagsrummet, eller allrummet som det också kallas är ofta det mest centrala rummet i alla hem. Ett vardagsrum ska kännas inbjudande och hemtrevligt för alla. Vi hjälper dig att inreda ett vardagsrum på bästa sätt.

Här är 4 inredningstips på hur du ska inreda ett vardagsrum

tips 1

Soffan

Tänk på soffan och dess position i vardagsrummet är väldigt viktig. En grundregel som är bra att komma ihåg är att du ska placera soffan där den välkomnar dig när du kommer in i vardagsrummet. Låt gärna soffan vara en färgklick i vardagsrummet om du har dova färger i övrigt.

tips 2

Tavlor & posters

Schyssta tavelväggar med posters kan i många fall vara pricken över i:et. Hitta inspiration på Insta och se vilka posters och tavlor du gillar. Våga tänk nytt - våga använda färger. Canvasbutik.se har ett stort utbud av posters till tavelväggar för vardagsrum.

tips 3

Vardagsrumsmatta

Använd en vardagsrumsmatta för att skapa balans i rummet. En stor matta som täcker hela golvet eller en matta under soffbordet påverkar känslan i vardagsrummet på olika sätt. Utforska utbudet av vardagsrumsmattor online för att hitta din personliga stil, oavsett klassisk eller lyxig.

tips 4

Mysfaktor

Vardagsrummets centrala del i hemmet ska kännas av i inredningen. Höj mysfaktorn i vardagsrummet med hjälp av mjuka kuddar, filtar och härliga gardiner. Vårt slutliga inredningstips för hur du ska lyckas med vardagsrummet är: belysningen. Taklampa, spotlights för tavlor och bordslampor för hög mysfaktor.

tips 5

Väggfärg

När du väljer väggfärg till vardagsrum är det viktigt att tänka på vilken atmosfär du vill skapa. Ljusa och neutrala färger som beige, grå eller vit ger en tidlös och luftig känsla, vilket gör rummet rymligare och enklare att kombinera med olika möbler och inredningsdetaljer. Vill du ha en varm och mysig atmosfär kan du välja jordnära toner som sand, terrakotta eller olivgrön.

tips 6

Tapeter

Om du föredrar tapeter i vardagsrummet finns det många sätt att skapa en unik och personlig miljö. Mönstrade tapeter kan bli en blickfångande fondvägg som ger karaktär och liv till rummet. Blommönster, geometriska former eller naturmotiv kan bidra med en lekfull och inspirerande touch. Om du vill ha ett mer subtilt uttryck kan du välja tapeter i neutrala eller enfärgade nyanser för att skapa en lugn och harmonisk atmosfär.

Hur ska man inreda ett litet vardagsrum?

Att inreda ett litet vardagsrum kan vara svårt och det kan vara lite knepigt att verkligen ta till vara på varje kvadratmeter, men vi vet hur och vi har sammanställt våra bästa tips. Detta är ett ypperligt inredningstips för er med vardagsrum i en mindre lägenhet.

Här är 5 inredningstips för ett litet vardagsrum

tips 1

Illusion av högt tak

Vårt viktigaste inredningstips för mindre vardagsrum. Satsa på ljusa gardiner som från tak till golv och som slipper igenom mycket ljus. Ditt lilla vardagsrum kommer att upplevas som mycket större.

tips 2

Förvaring på hög höjd

Golvytan kanske är minimal – utnyttja väggar och höjd. Pryd väggarna med fina detaljer, tavlor och öppna hyllan för placering av dina favoritprylar. Förvaring på väggarna är din bästa vän när du ska inreda ett litet vardagsrum.

tips 3

Enkla möbler

Välj enkla och avskalade möbler. Ett glasbord med fina ben är perfekt för det lilla vardagsrummet. Glasskivan ger rummet mer ljus då det reflekterar och släpper igenom ljus. Ska du ha en tv-bänk, satsa på en utan ben, det lurar ögat att det finns mer plats i rummet.

tips 4

Ljusa väggar

En ljus bas är en bra grundregel att komma ihåg. Den ljusa färgen kommer att reflektera ljuset som kommer in i rummet och vardagsrummet kommer att upplevas större. En matt yta på din väggfärg reflekterar faktiskt ljus bättre än en blank.

tips 5

Bokvägg

Vårt annorlunda inredningstips är en vägg av böcker. Gör väggen i det lilla vardagsrummet till en bokhylla. Detta kommer att ge dig riktigt stora möjligheter för förvaring, samtidigt som du sätter din egen prägel och karaktär.

tips 6

Belysning

När man bor litet är det fördelaktigt att jobba med flera ljuspunkter och inte bara en. Ha exempelvis både en golvlampa i ett hörn och en taklampa, detta skapar snygga dimensioner och får rummet att kännas större. DPJ.se erbjuder både golvlampor och taklampor!

Inreda med konst

Att inreda med konst är ett fantastiskt sätt att ge rummet eller kontoret personlighet och liv. Här är några tips för att skapa en konstnärlig och harmonisk atmosfär:

Skapa en konstvägg: Välj en större vägg och placera där olika konstverk i olika storlekar och stilar. Blanda fotografier, målningar och tryck för att skapa en eklektisk och intressant konstvägg.

Fokusera på ett centralt konstverk:Om du har ett konstverk som du älskar särskilt mycket kan du placera det i mitten av rummet som ett blickfång. Bygg sedan inredningen runt detta verk med kompletterande färger och mönster.

Välj rätt ramar: Ramarna spelar en stor roll för hur konstverken framträder. Välj ramar som passar både konstverkens stil och rummets övergripande inredning.

Balans och symmetri:Skapa balans genom att placera konstverk på motsatta sidor av rummet eller längs en horisontell linje. Symmetri ger rummet en känsla av lugn och ordning.

Mixa olika konstformer: För en unik inredning, kombinera olika konstformer som akvareller, skulpturer eller textilier. Detta ger en dimensionell och dynamisk effekt.

Använd konst som inspiration för färgschemat: Välj färger från dina konstverk och använd dem i kuddar, mattor eller andra inredningsdetaljer för att binda ihop rummet.

Om du inte känner att du vill investera i dyr konst just nu finns det möjlighet till att hyra konst. Detta kan vara en bra möjlighet för både privatpersoner och företag som eventuellt vill byta ut konsten i bland. Läs mer om att hyra konst till kontoret.

Förnya ditt företags utrymme – Hyr en massagestol

Förvandla ditt kontor eller företags utrymme till en oas av avkoppling och stil. Precis som att hyra konst kan ge ditt rum en unik atmosfär, erbjuder vi nu möjligheten att hyra massagestolar. Perfekt för att skapa en välkomnande och avslappnande miljö för både anställda och besökare. Läs mer om flexibla lösningar för att hyra massagestolar till företag och hur det kan förhöja ditt kontors inredning och välbefinnande.