Smarta inredningstips för gästrum– så ska du inreda ett gästrum

Letar du efter tips och inspiration på hur du ska lyckas med inredningen av ett gästrum eller gäststuga? Här hittar du 4 smarta inredningstips som får ditt gästrum att bli något extra.

Så lyckas du med inredningen av gästrummet

4 snygga och enkla tips på hur du lyckas inreda ett gästrum på bästa sätt. Dina gäster kommer att vilja flytta in på heltid, vi lovar! Våra inredningstips passar dig som ska inreda både stora och små gästrum.

tips 1

Mysiga sängkläder

Ge dina gäster möjligheten krypa ner i en säng med fluffiga och mjuka sängkläder i satin. Inred ditt gästrum eller gäststuga med sköna sängkläder och dina vänner och gäster kommer att tacka dig.

tips 2

Inredningsdetaljer

Inred gästrummet med inredningsdetaljer som gör gästrummet hemtrevligt och välkomnande. Häng upp krokar och hyllor som dina gäster kan använda så de kan hänga upp sina kläder.

tips 3

Sovrumsmatta

Se till att inreda gästrummet med en sovrumsmatta för att skapa en inbjudande känsla. Med hjälp av en mjuk matta för fötterna känner man sig genast välkommen.

tips 4

Extra detaljer

Ställ gärna in ljuvliga doftljus och fräscha blommor precis innan dina gäster anländer. Detta är verkligen ett härligt sätt att få dina gäster att känna sig välkomna. Fyll ert gästrum med värme och väldoft.

tips 5

Lantliga tapeter

Att inreda gästrummet med lantliga tapeter skapar en varm och inbjudande atmosfär som får besökare att känna sig som hemma. De mjuka, naturliga mönstren, som blommor eller klassiska ränder, ger rummet en tidlös charm som för tankarna till avkoppling och lugn på landet.

tips 6

Inbjudande inomhusfärg

Om du föredrar inomhusfärg framför tapeter, kan du skapa en omedelbar förvandling genom att välja en harmonisk och inspirerande färgpalett. Ljust neutrala nyanser som krämvit, mjuk grå eller pasteller ger en fräsch och inbjudande känsla, medan djupare toner kan skapa en fondvägg som drar ögat och tillför rummet en unik karaktär.

Så här ska du inreda ett attefallshus - våra bästa inredningstips

Med rätt planering ryms det betydligt mer i din gäststuga eller attefallshus. Vi har listat 4 smarta grundregler för dig som ska inreda ett attefallshus.

tips 1

Ytor, ytor, ytor

När du ska inreda ett attefallshus, tänk compact living. Du kommer behöva utnyttja utrymmet så smart som du kan utan att din gäststuga känns“plottrig”.Använd väggarna och tänk kreativt.

tips 2

Smarta möbler

Smarta möbler är nästan ett måste i en gäststuga på 25 kvm, tänk multifunktionella. Tänk två mindre soffbord än ett stort eller gärna smarta bord som går att skjuta in under varandra.

tips 3

Ljust färgval

Inred din gäststuga och attefallshus med ljusa färger. Då upplevs stugan som mycket större än vad den kanske är. En ljus grund ger dig också möjligheten att inreda med färgglada detaljer.

tips 4

Maximera utrymmet

Har stugan ett loft? Perfekt! Inred ett sovloft i attefallshuset. Detta medför en en större yta att nyttja på nedervåningen och det ger även en härlig mysfaktor till din gäststuga.

Färdiga attefallshus, fjällhus och fritidshus av hög kvalité

Går du i tankar om att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus, fjällhus eller fritidshus? Det finns idag ett brett och stort utbud av levereantörer av attefallshus. Byggmax är idag en stor leverantör på den svenska marknaden och är en hållbar leverantör.

Hemmakontor i gästrummet

Gästrummet står för det mesta tomma och oanvända i långa perioder. Då kan det vara bra för dig att inreda dem med flera syften i åtanke. Ditt gästrum eller attefallshus behöver inte bara vara till för att gäster ska sova där. Det kan även vara din egen oas eller arbetsrum övriga tiden. Dock så måste du tänka på att inreda å ett sätt så att du enkelt kan byta mellan de olika funktionerna. Läs gärna mer om ståbord som inte tar så mycket plats och är enkla att ställa om när gästerna vill övernatta. Här skriver vi även om tips för att inreda mindre kontor som inte heller stör din layout i gästrummet.