Hyr konst till kontoret & privat

Konst har länge varit ett utmärkt sätt att uttrycka kreativitet och personlighet, och det är också ett bra verktyg för att liva upp och förbättra miljön på kontoret eller i hemmet. Vi berättar hur ni kan hyra konst till kontoret samt till hemmet och hur det hjälper till att skapa en mer trivsam miljö.

Vad är fördelarna med att hyra konst till kontoret?

Att hyra konst till kontoret har många fördelar som kan hjälpa till att skapa ett trevligare arbetsklimat, öka produktiviteten och öka företagets profil.

 1. Bättre arbetsmiljö: Konst är mer än bara estetiskt tilltalande. Flera studier har visat att konst kan ha en positiv inverkan på arbetsmiljön, genom att öka medarbetarnas välbefinnande, produktivitet och kreativitet.
 2. Styrka företagets profil: Konst kan hjälpa till att förbättra företagets profil. Genom att välja konst som tar upp företagets värderingar och kännetecken kan företaget förbättra sin image och stärka sitt varumärke.
 3. Ökar kreativiteten: Konst ökar produktiviteten. Genom att införa konst som uppmuntrar kreativitet och fokus kan det hjälpa anställda att prestera bättre. Detta kan leda till förbättrad produktivitet och effektivitet.
 4. Flexibilitet och Variation: Genom att hyra konst får man möjlighet att regelbundet förändra och förnya hemmets eller arbetsplatsens konstnärliga miljö.
 5. Avdragsgillt och ekonomiskt fördelaktigt: Att hyra konst är avdragsgillt, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt, särskilt för företag.
 6. Möjlighet att prova innan köp: Att hyra konst ger möjlighet att prova olika konstverk innan man bestämmer sig för att köpa dem permanent.
 7. Förköpsrätt: Vissa tjänster erbjuder möjligheten att hyra konst med förköpsrätt, vilket innebär att man kan köpa konstverken om man blir särskilt förtjust i dem under hyresperioden.

Att hyra konst är ett bekvämt sätt att få tillgång till konst. Ni får enkelt och bekvämt tillgång till konst i kontorsmiljön utan att ni behöver investera i dyra konstverk. Det går lätt att byta ut konstverken efter behov eller anpassa dem till olika teman för olika säsonger. Det är ett enkelt sätt att ge ditt kontor ett unikt utseende - utan att det kostar en förmögenhet.

Var kan man hyra konst?

För att hyra konst till kontoret eller till hemmet har du möjlighet att vända dig till olika konsthandlare, konstbyråer eller konstgallerier som erbjuder hyreslösningar. För att hitta ett bolag som erbjuder konstuthyrning behöver du bara göra en enkel online-sökning efter ”konstuthyrning” och du kommer att få många olika alternativ att välja mellan - intresset för att hyra konst har ökat rejält senaste åren. När du som företagare hyr konst är det viktigt att du gör noggranna undersökningar kring företagets hyresvillkor, förfrågningar om skador som redan finns på verket, priser och försäkringar. Nedan listar vi några av de aktörerna som hyr ut konst till kontor och privata hem:

Framhäv företagets unika stil genom konst

Är ditt företag känt för sin innovativa anda? Eller kanske för sin starka miljömedvetenhet? Genom att hyra konst kan du stärka ditt företags unika identitet. Oavsett vilken stil eller vilka värderingar ditt företag har, finns det konst som kan framhäva det på ett kraftfullt och attraktivt sätt.

Vad är fördelarna med att hyra konst till hemmet?

Att hyra konst till hemmet erbjuder flera fördelar, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som vill förnya sitt hemmiljö utan att nödvändigtvis köpa konstverk.

 1. Flexibilitet och variation: Genom att hyra konst får du möjligheten att regelbundet förnya ditt hem med olika konstverk. Det ger flexibilitet att ändra utseendet på ditt hem efter behov och smak.
 2. Kostnadseffektivitet: Hyra konst är ofta mer prisvärt än att köpa konstverk. Det ger möjligheten att njuta av högkvalitativ konst utan att behöva göra en stor initial investering.
 3. Professionell rådgivning: Många konstuthyrningsföretag erbjuder professionell rådgivning och kuratering, vilket hjälper dig att välja konstverk som passar din smak och inredning bäst.
 4. Skapa en unik atmosfär: Genom att hyra konst kan du skapa en unik atmosfär i ditt hem och uttrycka din personliga stil. Det är ett dynamiskt sätt att påverka hemmets atmosfär och känsla.

Att hyra konst till privat är därmed ett praktiskt sätt att införliva konstnärliga element i hemmet utan de långsiktiga åtaganden och kostnader som är förknippade med att köpa konstverk.